Ryczów i Półwieś
Forum dyskusyjne mieszkańców

FAQ | Szukaj | Regulamin | Użytkownicy | Statystyki | Rejestracja | Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Biks, Pod Kocią i kolejny PUB?
Autor Wiadomość
mario_b 

Wysłany: 1 Października 2008, 16:59   Biks, Pod Kocią i kolejny PUB?

Witam, chciałem rozruszać trochę forum stąd ten temat. Szkoda, że mało kto ma internet w domu, XXI wiek a tu tylko kilka osób na dwie wioski jest widocznych. No ale wracając do meritum co sądzicie o Biksie? Bo jak dla mnie jest ok , i jak mam smaka to nie muszę jechać daleko :D

A słyszałem też, że w planach jest budowa jakiejś knajpki niedaleko biksa, coś w stylu Miksa ze Spytkowic, ciekawe czy to prawda. Podobno już została zakupiona działka pod budowę niedaleko krzyża na Kądziołach...

werbe 

Wysłany: 1 Października 2008, 18:29   

Mówisz Mario o tym krzyżu przy zjeździe na Miasteczko?

mario_b 

Wysłany: 3 Października 2008, 03:31   

Tak dokładnie

werbe 

Wysłany: 5 Października 2008, 21:21   

A :-| le tam droga ma być.

mario_b 

Wysłany: 16 Października 2008, 08:33   

Nowa porcja plotek, usłyszałem, że ma powstać nowy PUB zaraz obok kanału, niedaleko PKP. Jest to możliwe bo ciężarówki stale przywożą ziemię na tam zlokalizowaną działkę. Podobno u okolicznego inżyniera powstają już plany budynku...

mlody_kojot 

Wysłany: 6 Listopada 2008, 13:27   

mam nadzieje ze to nie znow jakas "zulownia" bedzie "-/ ale pozyjemy zobaczymy a wlasnie sa gdzsies plany jak ta droga ma dalej przebiegac przez Ryczow ??? :D

Przez starożytne krainy przejdzie Wędrowiec, a śladem jego podążać będzie chaos.

blady22 

Wysłany: 14 Stycznia 2009, 17:46   

Wiecie nazwa "PUB" w odniesieniu do naszej wsi ( zreszta nie tylko naszej) to jak dla mnie gruba przesada:) Jezeli ta knajpa bedzie na jakims poziomie to moze akurat cos z tego bedzie...od dawna marzy mi sie miejsce gdzie w spokoju mozna by bylo wypic piwo..i zeby dalo sie oddychac a nie jak w pozostałych barach...billard..piwo..i zero chamstwa i pijanstwa...czy to mozliwe wogole??

werbe 

Wysłany: 14 Stycznia 2009, 18:26   

blady22 napisał/a:
czy to mozliwe wogole??

W ogóle tak. ok

adekkkk 

Wysłany: 17 Stycznia 2009, 14:52   

Witam ;) tak będzie "pub" w Ryczowie;) Będzie znajdował się przed torami kolejowymi(przed tym białym domeme, tj. chyba Państwa Kubasów). Będzie to pizzeria, fast-food itd. Jednak nie będzie tam sprzedawany alkohol;) Cała budowa ma zacząć sie już w tym roku i również w tym roku ma być otwarcie, czy to możliwe? Zobaczymy;] Mam nadzieje, ze nie zrobi się z tego jakaś kolejna żularnia xD Ale jeśli nie będzie tam podawany alkohol to być może będzie też w tym miejscu kultura;) PZDR
A jesli chodzi o biksa to nie mam zastrzeżen, przez wakacje byłem tam codziennie i naprawde dobre miejsce żeby posiedziec sobie z kumplami przy browarku;)

[ Dodano: 24 Stycznia 2009, 23:08 ]
Ostatnimi dniami doszły mnie słuchy, że w Ryczowie ma równiez zostać otwarty kebab;) Tam gdzie do tej pory znajdowała się apteka koło sklepu "minimarket"(koło kościoła) tam własnie ma być kebab;) Narazie sa to tylko plotki, pożyjemy zobaczymy;)

blady22 

Wysłany: 28 Stycznia 2009, 20:33   

adekkkk napisał/a:
Ostatnimi dniami doszły mnie słuchy, że w Ryczowie ma równiez zostać otwarty kebab;)

Jako sasiad Minimarketu musze powiedziec ze tez cos o tym slyszalem...i co wiecej widzialem co nieco ze struktura pomieszczen w dawnej aptece sie zmienia i praca wre...tluka sie i wogole...tyle ze ja slyszalem ze tam piece powstaja i ma byc tam pizza... :]
chociaz osobiscie kebeb bylby dla mnie lepszy:P

adekkkk 

Wysłany: 3 Lutego 2009, 15:28   

blady22 napisał/a:
adekkkk napisał/a:
Ostatnimi dniami doszły mnie słuchy, że w Ryczowie ma równiez zostać otwarty kebab;)

Jako sasiad Minimarketu musze powiedziec ze tez cos o tym slyszalem...i co wiecej widzialem co nieco ze struktura pomieszczen w dawnej aptece sie zmienia i praca wre...tluka sie i wogole...tyle ze ja slyszalem ze tam piece powstaja i ma byc tam pizza... :]
chociaz osobiscie kebeb bylby dla mnie lepszy:P

pożyjemy zobaczymy;) Ryczów się rozwija hehe ;P ;P Najważniejsze żeby w tych lokalach, które mają zostać otwarte kultura była i atmosfera też, a nie jakaś żularnia;)

Odpowiedz do tematu